Sollicitatie - Discriminatie - Masterclass


Foto bij Sollicitatie - Discriminatie - Masterclass

Het college voor de Rechten van de Mens schrijft op 19 maart 2018 op haar website over het discrimineren door een consultancybureau tijdens een sollicitatietraject van een vrouw die een hoofddoek draagt.

Oordeel
In deze zaak oordeelt het College dat intentie van het consultancybureau geen rol speelt als het gaat om discriminatie. Het gaat om het effect van het handelen - in dit geval dat het sollicitatiegesprek wordt afgezegd. Het door het consultancybureau ingaan op de wensen van een opdrachtgever die onderscheid wil maken op grond van geloof, is ook een vorm van discriminatie. In casu is sprake van discriminatie.

Masterclass Werving en selectie in arbeidsrechtelijk perspectief
In Nederland is discriminatie op grond van godsdienst verboden. Dit is verboden tijdens het werk, maar ook in de werving en selectie. Dit is vastgelegd in de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB).

De praktijk heeft ons geleerd dat er toch nog veel vragen en onduidelijkheden zijn op dit gebied. Dit heeft dan ook gemaakt dat wij een Masterclass hebben ontwikkeld voor de HR professional en de Recruiter waarin wij het werving en selectietraject in arbeidsrechtelijk perspectief hebben geplaatst. Een belangrijk onderdeel daarin is tevens de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB) en hoe zuiver aandacht te hebben voor het voorkomen van discriminatie op de werkvloer.

Op 6 oktober 2017 hebben we deze Masterclass voor het eerst gegeven en de reacties waren zeer positief, waarbij de hoeveelheid gedeelde kennis in combinatie met de actuele en herkenbare casuisitiek werd geprezen. Met veel enthousiasme zijn we nu in voorbereiding voor de tweede Masterclass Werving en selectie in arbeidsrechtelijk perspectief waarbij we uiteraard de huidige wetgeving en jurisprudentie als uitgangspunt nemen.  

Ook interesse in deze Masterclass?
Op 13 april 2018 wordt hij opnieuw gegeven.
Meer informatie over of wellicht direct aanmelden: dit kan eenvoudig via de site!

Bekijk het nieuwsoverzicht