Wetsvoorstel maatregelen loondoorbetaling bij ziekte en WIA


Foto bij Wetsvoorstel maatregelen loondoorbetaling bij ziekte en WIA

Wetsvoorstel maatregelen loondoorbetaling bij ziekte en WIA

Op 18 juni 2019 is de internetconsultatie met betrekking tot het wetsvoorstel maatregelen loondoorbetaling bij ziekte en WIA gepubliceerd. Het wetsvoorstel maakt onderdeel uit van een totaalpakket aan maatregelen om de loondoorbetalingsverplichtingen voor werkgevers makkelijker, duidelijker en goedkoper te maken.

Met het wetsvoorstel wordt voor werkgevers loondoorbetaling bij ziekte goedkoper door de financiële tegemoetkoming. Daarnaast wordt onzekerheid bij werkgevers weggenomen, omdat het medisch advies van de bedrijfsarts bij de toets op de re-integratie inspanningen leidend wordt. Voor werknemers betekent dit dat zij mogelijk eerder een WIA-uitkering in plaats van loon zullen ontvangen. WIA-gerechtigden krijgen vijf jaar meer zekerheid over het behoud van hun WIA-uitkering als zij gaan werken.

Indien gewenst kunt u uw reactie geven op dit wetsvoorstel. Via www.internetconsultatie kunt u het wetsvoorstel raadplegen en kan een reactie op het wetsvoorstel  gegeven worden. Op 16 juli 2019 sluit de consultatie. 

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsupdate vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bekijk het nieuwsoverzicht