Week van de werkstress 2020 - Luisterlijn


Foto bij Week van de werkstress 2020 - Luisterlijn

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1.
Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. TNO heeft hierover een Factsheet Werkstress, Burn-out en Verzuim in cijfers beschikbaar gesteld. En dan juist nu, in deze onzekere tijd waarin corona dagelijks hot topic is in alle media en de werkpraktijk laat zien dat de grens tussen werk en privé nog nooit zo vaag is geweest, is het belangrijk oog te hebben voor de balans.

Week van de Werkstress
Tijdens de Praktijkopleiding P&O en Arbeidsrecht - besteden we altijd uitvoerig aandacht aan dit ondewerp. Dit onder meer tijdens dag 6 van de opleiding, de dag die in het teken staat van 'Focus op Personeel'. De deelnemers van de najaarseditie van de praktijkopleiding attenderen we dan altijd op de Week van de Werkstress. Dit jaar wordt de Week van de Werkstress gehouden van 16 tot en met 20 november 2020 en biedt de bijbehorende website allemaal nuttige informatie, waar we ons voordeel mee kunnen en mogen doen.

Luisterlijn
Als er sprake is van stress wordt luisteren lastig en ligt de kans op een conflict op de loer. 
Luisteren, het klinkt zo vanzelfsprekend... maar juist in tijden van (werk)stress schiet het er nog wel eens bij in. Begrijpelijk, maar de kunst is om je er van bewust te zijn en actie te ondernemen op het moment dat je elkaar (even) niet meer begrijpt. Nu zijn wij van het kennisdelen, dus graag attenderen wij je op de de site van de Luisterlijn waar Luisterexperts hun kennis delen. Doe er je voordeel mee!

Zuiver Mediation
Mocht de arbeidsituatie toch zijn geescaleerd, of ligt escalatie op loer en lukt het niet meer echt naar elkaar te luisteren, dan kan één of meerdere gesprekken met een mediator wellicht partijen helpen om te komen tot een voor hen (duurzame) oplossing. Bij Zuiver Mediation gaan de deelnemers zelf aan de slag om een oplossing te vinden voor het conflict, maar dan wel onder de begeleiding van een neutrale en onpartijdige MfN registermediator. Mocht je nadere informatie willen dan bekijk gerust de site van Zuiver Mediation of neem vrijblijvend contact op met Cecil Rupert-Zengerink

Bekijk het nieuwsoverzicht