Achtergrond informatie Werk en Arbo


Foto bij Achtergrond informatie Werk en Arbo

Voor de geïnteresseerden onder ons wat nadere informatie over verschillende onderwerpen met betrekking tot Werk en Arbo:

Arbobalans 2022
Hoe is het gesteld met werk en arbeidsomstandigheden in Nederland? De Arbobalans geeft tweejaarlijks een overzicht van de kwaliteit van de arbeid in Nederland, de mogelijke effecten hiervan op de gezondheid en de maatregelen die bedrijven nemen om negatieve effecten van arbeidsrisico’s te voorkomen. De Arbobalans van 2022 geeft een update van de Arbobalans 2020. In deze Arbobalans staan trends van diverse kernindicatoren en, voor zover aanwezig, de significante veranderingen met de vorige editie. Tenslotte geeft de Arbobalans 2022 een overzicht van relevante bronnen voor meer verdiepende informatie.

Met een Factsheet

Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden
Eind 2022 voerden TNO en het CBS, in samenwerking met het ministerie van SZW, de achttiende Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) uit. Ruim 60.000 werknemers vulden de NEA 2022 vragenlijst in. In deze resultaten in vogelvlucht geven TNO en het CBS een toegankelijke eerste indruk van de resultaten.

Met een  Factsheet

Nieuwsitem: 1 op de 10 werknemers voelde zich in 2022 gediscrimineerd op werk

De Toekomst van Gezond en Veilig Werken, Een brede horizonscan
De wereld van werk verandert snel. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil daarom weten welke ontwikkelingen de komende twintig jaar belangrijk zijn voor gezond en veilig werken. Het RIVM en TNO hebben daarom verkend welke ontwikkelingen op Nederland afkomen en wat die betekenen voor gezond en veilig werken.

 

Bekijk het nieuwsoverzicht